APeL la APL

          Prima zi a lui Făurar este dedicată Autonomiei locale.  Ziua lucrătorului din administrația publică locală (APL) a fost instituită în anul 2012.

          Până și după acel eveniment Armata Națională colaborează cu conducerea locală a tuturor raioanelor țării prioritar pe trei segmente: recrutarea, încorporarea și mobilizarea cetățenilor pentru serviciul militar. Toate responsabilitățile/atribuțiile ambelor părți sunt stipulate în Legea 1245 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei. Potrivit acestea activităţile în domeniu se efectuează din contul bugetului local.

          Totodată, cu eforturi comune sunt organizate permanent diverse activități sportive și culturale cu scopul educației militar-patriotice în rândul tinerilor, a comunicat colonel Leonid Danilov, șef Centru gestionare resurse de mobilizare şi al efectivului Armatei Naționale. Printre cele mai receptive la acest capitol putem menționa raioanele Edineț și Hîncești, iar norma de încorporare cel mai bine o îndeplinesc administrațiile din Strașeni, Hîncesti, Bălți și Căușeni, pentru care un aport considerabil îl au și colaboratorii Centrelor militare corespunzătoare, a completat domnul colonel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s