Armata în spațiul virtual din 2023

          În luna februarie, mai exact pe 4 și pe 14, ne focusăm atenția pe rețelele de socializare Facebook și Youtube. Cele două au intrat în viața noastră începând cu anii 2004 și, respectiv, 2005, iar de atunci persoane fizice și juridice s-au făcut tot mai prezente pe aceste platforme sociale virtuale.

          Armata Națională a Republicii Moldova a creat conturi pe aceste rețele în 2011, oferind internauților informații audio, video, foto și text despre diverse persoane și evenimente militare. Emisiunile permanente până nu demult: La datorie, Scutul Patriei, Armata în media, mai nou InfoArmat, diverse clipuri ș.a. postate pe youtube țin conectați pe cei interesați de mediul militar.

          Totodată, pagina de Facebook a Ministerului Apărării, ce are peste 65 mii de abonați, a devenit și o calea rapidă de a primi răspunsuri la întrebări. Cei mai mulți se interesează: cum să facă carieră militară, care sunt condițiile de înrolare sau de scutire a serviciului militar, când și cum pot fi vizitați soldații, etc.

          Pe lângă pagina generală în Facebook pot fi găsite alte 9 pagini, ce sunt gestionate de unele unități militare în particular.

februarie 2020, completat în 2023

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s