Armata în spațiul virtual

          În luna februarie, mai exact pe 4 și pe 14, ne focusăm atenția pe rețelele de socializare Facebook și Youtube. Cele două au intrat în viața noastră începând cu anii 2004 și, respectiv, 2005, iar de atunci persoane fizice și juridice s-au făcut tot mai prezente pe aceste platforme sociale virtuale.

          Armata Națională a Republicii Moldova a creat conturi pe aceste rețele în 2011, oferind internauților informații audio, video, foto și text despre diverse persoane și evenimente militare. Emisiunile permanente La datorie și Scutul Patriei, Armata în media, diverse clipuri ș.a. postate pe youtube țin conectați pe cei interesați de mediul militar.

          Totodată, pagina de Facebook a Ministerului Apărării, ce are cca 50 mii de abonați, a devenit și o calea rapidă de a primi răspunsuri la întrebări. Cei mai mulți se interesează: cum să facă carieră militară, care sunt condițiile de înrolare sau de scutire a serviciului militar, când și cum pot fi vizitați soldații etc.

          Pe lângă pagina generală în Facebook pot fi găsite alte 9 pagini, ce sunt gestionate de unele unități militare în particular.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s