Mereu în serviciul locatarilor

          Ultima duminică a lunii aprilie e una specială pentru lucrătorii din gospodăria de locuințe și deservire comunală pentru că e ziua lor profesională. Anume ei contribuie la crearea confortului și a condiții de trai ale oamenilor. În cazul locuințelor de serviciu ale Armatei Naționale responsabilitatea e pe seama Serviciului gestionare a fondului locativ. Unul din colaboratori, Ludmila Cojocaru, șef serviciu cazare și exploatare a locuinței, a mărturisit că cel mai dificil e să coordonezi achiziționarea unor obiecte necesare: „E un proces anevoios și îndelungat, încât te saturi să aștepți sau/și să obții tot felul de semnături. Pe de altă parte, mă bucură și încurajează când companiile, cu care semnăm contracte, prestează servicii de calitate și fără întârziere. E adevărat că uneori aceasta înseamnă tarife mai mari.”

          Consumatorii, respectiv locatarii au partea lor de responsabilitate în a avea blocul, curtea curate, înzestrate cu cele necesare și servicii comunale regulate – ei trebuie să achite facturile lunar, dar din păcate înregistrăm și rău-platnici printre militari, ne informează locotenent-colonel Roman Cuții, șef Serviciu gestionare a fondului locativ: „În cazul în care chiriașul are datorii timp de 3 luni consecutiv, suntem nevoiți să-l dăm în judecată. Cu regret ajungem și până acolo.”

          Armata Națională are locuințe de serviciu în garnizoanele Chișinău, Hâncești, Cahul, Bălți și Mărculești, fiind gestionate de o persoană, o secție sau un serviciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s