Salopeta protectoare

          O zi specială pentru salopetă – 20 noiembrie. Acest tip de vestimentație mereu în vogă se regăsește și printre uniformele militare ale piloților, parașutiștilor și ale mecanicilor auto. Personalul navigant și tehnic ingineresc de aviație folosește salopetele mai mult pentru securitate, purtându-le nu te agăți de nimic. Plus la aceasta, buzunarele sunt comode pentru a depozita hărți și alte obiecte necesare în activitatea de zbor și în timpul reparațiilor a tehnicii auto și a blindatelor, ne informează colonel Lilian Arhip, comandant Regiment de aviație.

          Protecția este menirea salopetei încă de la apariția ei, în jurul anului 1750. Cavaleria, soldații „de picior” utilizau inițial „Spatterdash”, un fel de jambiere protectoare pentru ciorapi și pantaloni în timpul marșului. După câteva modificări, apropiate de imaginea atât de cunoscută nouă astăzi, englezii au introdus salopeta ca obligatorie muncitorilor în cele treisprezece colonii ale sale.

          Prima utilizare a salopetelor militare datează din 1776 în Revoluția Americană, fiind abordată de unitățile loialiste, precum și de patrioți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s