Un aprilie al păsărilor

          Prima zi a lui Prier este dedicată, fără nici o glumă, păsărilor. Evenimentul secular ne îndeamnă să cunoaștem și să respectăm păsările ca fiind un element important al echilibrului în natură, inclusiv în viața omului.

          Nu e secret că păsările, în special papagalii și porumbeii, în calitate de poștași zburători au luptat pentru pace alături de oameni și cu siguranță merită un titlul de erou.

Vrabia Nataliei Buliurcă

          Astăzi, zburătoarele se bucură de cer senin și ne oferă spectacol colorat vizual și auditiv. Mai mult, inspiră iubitorii de artă la creații. Bunăoară, în Academia Militară a Forțelor Armate am descoperit un cuib de talente, pentru care pasărea ocupă un loc special. Natalia Buliurcă este atrasă de cântecele, frumusețea și complexitatea păsărilor: „Ele întruchipează libertatea și fericirea ființei, care nu suportă îngrădiri. Cel mai des am desenat vrăbiuța  – e o luptătoare, are forme și culori deloc pretențioase,  deci e ușor de redat pe foaie. Am încercat și lebede, cred că sunt cele mai grațioase păsări, ce ne bucură mai ales primăvara.”

Paunul Anei-Maria Babii

          Vocea sonoră, militărească chiar, coada viu colorată și mersul încrezător al păunului au cucerit-o din prima pe Ana-Maria Babii: „Este o pasăre deosebită, îți provoacă doar emoții pozitive, mă impresionează modul ei de viață. Chiar dacă îmi place și cioara singuratică și negricioasă cum e, prima pasăre la care mă gândesc e păunul.”

Pasarea-maiastra a Georgetei Stoica

         

Inteligența ciorii a remarcat-o și pe Georgeta Stoica: „Culoarea și cârâitul ei nu plac, dar de-am ști cât de creativ și insistent găsește soluții la diverse situații, am privit altfel această pasăre.” Cu toate acestea, studenta militară ne-a oferit spre admirație o pasăre măiastră, pe care o asociază cu primăvara: „Ea simbolizează reînvierea ca și primăvara, reprezintă focul, lumina și puterea de fi la înălțimea tuturor provocărilor, e un simbol al încrederii și noi avem nevoie de aceste stări.

         

Bufnita Adelinei Stavila

O legătură durabilă s-a stabilit dintre Adelina Stavila și bufnița nocturnă. Tânăra, crescută într-un mediu artistic, a realizat bufnița în cele mai creative moduri:„Am bufnițe din figuri geometrice, desenate cu pixul, în tehnica grafica, din carton, pe care mama o folosește ca material didactic și ori de câte ori vine vorba de păsări, creez o bufniță cu ce am la îndemână. Nu-mi explic de ce anume ea. Cândva consideram că e din motiv că și eu sunt mai productivă noaptea. Acest atașament se păstrează dincolo de regimul meu actual.” 

Un om, care iubește natura, implicit păsările, iubește și omul; este un cetățean și, cu siguranță, un comandant integru.

        

Aprilie 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s