Ping-pong militar

          Ce facem pe 6 aprilie? Jucăm tenis de masă pentru a fi în unison cu sărbătoarea zilei -Ziua Mondială a Tenisului de Masă. Militarii din Armata Națională din cauza pandemiei practică acest sport în prezent doar la nivel de unitate, dar până la COVID au participat la diverse competiții în domeniu, la nivelul structurilor de forță și chiar cel național, ne-a informat locotenent-colonel Sergiu Sochircă, ofițer principal, J3,  Direcția operații, MSM.

          Campionul Armatei Naționale pe acest segment este locotenent Radu Paraschiv, comandant de pluton din Brigada de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”. Succesele consecutive se datorează rapidității și agerimii sale de a mânui paleta și mingea, calități observate acum câțiva ani de antrenorul școlii, în care a învățat tânărul: „Eram într-o tabără de copii, când am încercat să joc tenis de masă și l-am îndrăgit atât de mult încât jucam ore șir fără să realizez scurgerea timpului. Antrenorul mă încuraja spunând că am toate abilitățile pentru a mă realiza în domeniu. Plăcerea a durat câțiva ani, când în anumite circumstanțe m-a stăpânit apatia. Din fericire, antrenorul a insistat și mă bucur că am revenit. Conștientizez cât de bine în prinde această activitate fiind în armată. Un mic succes, locul 3 la Campionatul între structurile de forță, mi-a dat încredere să continui.” Ofițerul ne-a mai destăinuit că din cele trei stiluri de joc practicate, dânsul nu preferă atacul sau apărarea ca dominantă: „mă strădui să blochez mingea și să contraatac. Un alt principiu e corectitudinea jocului și apoi orientarea spre adunarea punctelor.”

          Tenisul de masă e un sport accesibil pentru militari, respectiv unii îl folosesc pentru a se afirma, alții – doar ca metodă antistres și de a înlătura oboseala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s