Papagal-pasărea soarelui, simbol al călăuzii spirituale

sursa: Google, în poză Churchill cu papagalul sau Charlie

          Să reținem ultima zi a primăverii ca Ziua mondială a papagalilor. Ce legătură are păsărea cu armata? Ei bine, Știați că papagalii au fost folosiți în Primul Război Mondial pentru că au o capacitate auditivă uimitoare? Acești mici soldați cu pene detectau orice aeronavă cu mult înainte ca oricare om la o distanță de peste 30 km.

          Unul din papagali și anume un macau militar (Ara militaris), a cunoscut Războiul II Mondial și este încă în viață. E vorba de Charlie, animalul de companie al lui Churchill, care a trecut de 121 de ani. Din păcate acesta nu mai poate vorbi decât câteva cuvinte, respectiv nu putem ști ceea ce a văzut în timpul războiului.

Papagalii încheie primăvara. Care papagali au supraviețuit războaielor și cine este militarul, care are o Corella.
Corella, sursă: Google

          Nu poate vorbi nici Rica, dar nu din cauza bătrâneții, ci pentru că e femelă, or dintre papagalii Corella vorbitori sunt doar masculii, ne-a spus  locotenent-colonel Lilian Stoicov, șef serviciu de asistență externă, J4 (în prezent se află în misiune): „Rica se află în familia noastră mai bine de 2 ani și am procurat-o pentru ca să-i învățăm pe copii să aibă grijă de cineva. În această primăvară ea ne-a bucurat cu 4 ouă, dar pentru că e fără pereche, ele nu pot avea viață.” Pentru o îngrijire eficientă ofițerul a studiat mult despre papagali, în special, despre specia Corella, care în sălbătăcie poate trăi până la 7-8 ani, iar în condiții de casă – cca 17 ani.

mai 2021

La același subiect:

Un aprilie al păsărilor

Militari cu aripi

Un gând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s