Ciocolata – alimentul luptătorilor

poza de pe net

          Vă place ciocolata, alimentul ce pe 7 iulie își marchează ziua la nivel mondial? Și militarii o adoră. Mai mult, în unele armate ciocolata este inclusă în rația alimentară zilnică pentru că le dă energia necesară pentru rezistența fizică și psihică. Soldații moldoveni se alintă cu ciocolată numai de sărbători, când meniul este unul special, în restul zilelor mesele sunt concepute cu suficient aport caloric, dar în baza altor surse alimentare, a afirmat colonel Andrei Camerzan, șef-interimar, Direcția logistică a MSM.

          De fapt, relația ciocolatei cu armata a început încă în secolul trecut. Bunăoară, în 1914 de Crăciun Departamentul Militar al Noii Zeelanda le-a oferit militarilor drept cadou o ciocolată frumos împachetată pentru a le ridica moralul. Exemple cu acele delicii pot fi găsite în Muzeul Forțelor Aeriene al țării.

          Ciocolata militară neagră-neagră, propusă ca desert zilnic soldaților elvețieni zeci de ani, a ajuns la un moment dat să fie cu statut de cult. Într-o perioadă au existat ciocolate ambalate cu hârtie roșie considerate „ciocolata ofițerului” pentru că avea cantitate diferită comparativ cu cele ambalate în plastic roșu.

          Armata americană a introdus ciocolata în meniul ostașilor în 1937 și a continuat tradiția în timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Acest desert de buzunar avea gustul „un pic mai bun decât un pireu de cartofi” pentru a fi utilizat numai în cazuri de urgență și avea indicații pe ea – să fie mâncată încet, timp de jumătate de oră. Peste ani militarii s-au bucurat de gustul real al ciocolatei cu aceeași condiție de a nu face abuz la consumul ei.

Iulie 2020

Un gând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s