Arsenalul înțelepciunii militare

poza de pe net

Ghiciți, ce vom face pe 22 august, când celebrăm Ziua Bibliotecii Naționale a RM? Corect, vom scotoci prin fondul de carte militară din cadrul instituției. Colecția BNRM din compartimentele Armată, Arta militară, Știință militară, Apărare, Forțe armate însumează peste 2500 de titluri, Istoria militară reprezentând cca 40% din cantitatea totală de documente ale domeniului și dreptul penal militar, ne informează Aliona Muntean, directoarea adjunct al BNRM.

Cele mai vechi scrieri se referă la logistica și pensia militară și au fost editate în limbile slavona veche și franceză în 1820 și, respectiv în 1915. La polul opus sunt tipărituri din 2022, ce reflectă detalii despre războaiele din Afganistan și de pe Nistru, cât și o teză de doctor, scrisă de un militar în rezervă.

BNRM achiziționează ca depozit legal toate publicațiile editate în Republica Moldova. Dacă am avea o listă cu ediții străine solicitate de utilizatori, am încerca să le achiziționăm în măsura posibilităților, a completat doamna Muntean.

Dincolo de asta, instituția, grație unui acord de colaborare cu Ministerul Apărări, a donat armatei 1500 de cărți, inclusiv literatură artistică, ce au fost repartizate în bibliotecile unităților militare. De asemenea, documentul prevede realizarea și altor activități comune, susține căpitan Svetlana Harjevschi, MA.

sursa: ASMM

În acest an Biblioteca Națională a RM a împlinit 190 ani. Cu această ocazie Agenția pentru Ştiință şi Memorie Militară a donat instituției un tablou pictat manual „Biblioteca Națională”, autor fiind Arina Stahi-Gumaniuc.

august 22

3 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s