Aliați la generozitate

Azi despre solidaritate. Ea există în orice colectiv, în cel al Armatei Naționale e chiar organizată nu numai pe 5 septembrie, de Ziua Internațională a Carității, ci constant. De exemplu, în ultimii 2 ani prin intermediul Asociației de Caritate ”Scutul Speranței” au fost donate peste 170 mii lei pentru funeralii, cazuri grave de boală sau alte situații-excepționale. Momentan, sursele financiare sunt contribuțiile personale directe ale militarilor și angajaților civili. Pe viitor se mizează pe ”mecanismul 2%”, susține locotenent-colonel Roman Golan, administratorul organizației.

army.md

           Pe lângă susținere individuală, asociația organizează activități pentru copiii militarilor, cum au fost cele dedicate sărbătorilor de iarnă, de care au beneficiat peste 500 de minori. De asemenea, tânăra echipă se implică în campanii de protecţie a mediului înconjurător și promovează voluntariatul şi spiritul civic printre militari și civili.

sursa> army.md

           Acestea și alte obiective sunt materializate grație unui acord dintre Asociaţia Obştească Asociaţia de Caritate „Scutul Speranţei” și Ministerul Apărării, semnat pe 25 mai 2022. Documentul prevede susținerea personalului militar şi civil din AN în cazurile de maladii oncologice sau dezabilitate, a urmaşilor celor decedaţi în acţiuni militare sau în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu, etc.

Septembrie 22

Un gând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s