Lupte doar pe ring

De un deceniu data de 23 mai se evidențiază la nivel internațional ca Ziua luptelor sportive. Cea mai practicată categorie în Armata Națională este lupta corp la corp. Militarii din Batalionul cu Destinație Specială și cei din Academia Militară au o secție separată cu instructor profesionist. Studenții, bunăoară, beneficiază de 2 ori pe săptămână de lecții practice oferite de sportivii de performanță, ca Irina Rîngaci, Emilia Cîrîcu, Sergiu Sîrbu, care în paralel sunt și militari prin contract. Inițiativa se materializează începând cu anul curent și își demonstrează eficiența, susține colonel (r) Vasile Olednic, șeful Centrului Sportiv al AN.

Tot aici se conturează o un alt proiect – o secție de judo pentru cadeți, juniori și seniori, ghidată de ofițerul în devenire, Alexandru Grădinaru. E un sportiv de performanță, candidat la maestru în sport, care a îndrăgit acest tip de arte marțiale în copilărie: ”Am pornit din glumă îndemnat de un prieten. Am rămas fiind motivat de antrenorul, psihologul și tot el medicul nostru, care ne-a învățat să fim calmi la orice provocare. Finalitatea la care tind este un titlu la Europene și o calificare la Olimpice, apoi vedem.”

Imediat ce studentul de la AMFA susține examenele de absolvire începe în forță implementarea tuturor dorințelor.

Compartimentul lupte în Armata Națională include și alte prezențe, mai mult sau mai puțin publice. Cert că armata fără lupte este imposibilă.

La Mulți Ani luptătorilor!

mai 23

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s